Να εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ κάθε μήνα πρότεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αποπληρώνουν μικρότερα ποσά.

«Πρότεινα χθες στον κ. Παναγιωτάκη ότι θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει τους λογαριασμούς σε δίμηνο, αλλά να το πάει έναντι στον μήνα και εκκαθαριστικό στο δίμηνο, όπως κάνει ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης στον Real FM για το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Για τους διακανονισμούς, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «για πρώτη φορά έχουμε ένα μέτρο που έχει τόσο θετική επίπτωση μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ενώ το θέμα των ανεξόφλητων της ΔΕΗ είναι μια βραδυφλεγής βόμβα η οποία τα τελευταία χρόνια διογκώνεται, για πρώτη φορά βλέπουμε ότι σε αυτή την ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή έχει ήδη μπει πάνω από 1 δισ. Το 90% από αυτό το ποσό εξυπηρετείται».