Εν αναμονή των εξελίξεων στο μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών τελεί το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με συνεργάτες του να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους, καταγγέλλοντας καθεστωτισμό και προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Από το περιβάλλον του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνουν πως «η ΝΔ ούτε αναγνωρίζει ούτε νομιμοποιεί» τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο, παρά τις αρχικές εξαγγελίες διά στόματος εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου περί κατάργησης του διαγωνισμού, στη ΝΔ τη Δευτέρα χαμήλωσαν τους τόνους για το εν λόγω θέμα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος στο προσεχές μέλλον και από το κυβερνητικό πλέον μετερίζι να κληθεί να… επιστρέψει χρήματα από τα κρατικά ταμεία στους καναλάρχες, ανοίγοντας ένα τεράστιο μέτωπο είτε με αυτούς είτε με την κοινωνία. Αυτό αποτέλεσε εξάλλου και ένα από τα βασικά αντεπιχειρήματα του «απολογούμενου», όπως χαρακτηρίζεται αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά στη χθεσινή παρουσία του στη Βουλή.

Την ίδια ώρα στο Μοσχάτο κάνουν λόγο για «δημοπρασία – παρωδία» και εκτιμούν πως ο «απαξιωμένος στα μάτια του λαού Αλέξης Τσίπρας θέλει να φιμώσει την κριτική και την αντιπολίτευση».

Ωστόσο, εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και καιρό είναι να μην εγκλωβιστεί η ΝΔ στην μονοθεματική ατζέντα των τηλεοπτικών αδειών αλλά παράλληλα να επικεντρώσει την κριτική της και στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Έτσι συνεργάτες του σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «την ώρα που οι πολίτες ξύνουν τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουν τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση στήνει… φιέστες διατεινόμενη ότι αντιμάχεται τη διαπλοκή».

Τούτων δοθέντων, με αφορμή τη «λυπητερή» από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Μοσχάτο συνεχίζουν την προσωπική αποδόμηση του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ, με το γραφείο Τύπου να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας παίρνει επάξια το χρυσό μετάλλιο ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης. Το “κέρδισε” με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Δεσμευόταν να τον καταργήσει και τώρα έρχεται βαρύτερος για εκατομμύρια Έλληνες. Έχει “κερδίσει” και άλλο μετάλλιο. Με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που έλεγε ότι θα διασφαλίσει. Έχει “κερδίσει” και τρίτο. Με τη δραματική μείωση των συντάξεων, ενώ έταζε και 13η. Ο κ. Τσίπρας ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, με τα μετάλλια της αναξιοπιστίας κρεμασμένα στο λαιμό».