Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ζάκυνθο όπου βρέθηκε.

Σε συνέντευξη του στο Ιonian Channel ανέφερε: «Εγώ δεν πρόκειται να πάω στη ΔΕΘ και να κοροϊδέψω τους Έλληνες, όπως το έκανε ο κ. Τσίπρας πριν από δύο χρόνια, όπου παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα ικανοποιώντας κάθε αίτημα, κάθε κοινωνικής ομάδος. Δεν έχουμε αυτήν την δυνατότητα σήμερα και δεν πρόκειται εγώ να πέσω σε αυτή την παγίδα. Μπορώ να περιγράψω έναν άλλο δρόμο αναπτυξιακό για τη χώρα».

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς ειδικά μετά την τραυματική εμπειρία του κ. Τσίπρα ο οποίος κατεγράφη στη συνείδηση των πολιτών ήδη ως ένας παντελώς αναξιόπιστος πολιτικός».

Για το θέμα των εκλογών επισήμανε: «Θα εξακολουθούμε να ζητάμε εκλογές διότι πιστεύουμε ότι το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης. Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε, αλλά πιστεύω ότι το φθινόπωρο θα είναι ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο για την κυβέρνηση. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε μια χώρα η οποία σέρνεται μέσα σε ένα τέλμα χωρίς να διαφαίνεται καμία δυνατότητα διεξόδου με την συγκεκριμένη κυβέρνηση».