Επιστροφή στη μετακατοχική περίοδο θα σήμαιναν τα σενάρια πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή τόνισε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Είναι και αυτό μια από τις προοπτικές που θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς, αλλά αν σκεφτόταν και τις καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, θα γυρνούσε πίσω 70 χρόνια στη μετακατοχική περίοδο που αγοράζονταν 100 γραμμάρια ζάχαρης με εκατομμύρια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως πρέπει να στοχεύουμε σε δύο πράγματα: «να πετύχουμε μέσα και από τη συνδρομή των εταίρων μας τη διάσωση. Επιτέλους και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση που καθημερινά βυθίζει σε τρόμο τις αγορές . Από την άλλη πλευρά πρέπει να αποφασίσουμε και εμείς ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει, να αλλάξουμε δηλαδή το οικονομικό μας πρότυπο και το αναπτυξιακό μας πρότυπο»

Μιλώντας για την ανάπτυξη, τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις υπογράμμισε: «Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι που μπορεί να κινηθεί με ένα μαγικό ραβδί. Ας είμαστε ρεαλιστές, πραγματιστές και σοβαροί. Αυτό που αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρξουν επενδύσεις στη χώρα είναι η οριστική της διάσωση. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην ξεπουλήσουμε ή να φαίνεται ότι ξεπουλάμε.

Πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία με τις νόμιμες οδούς και τη διαφάνεια, ώστε να πουλήσουμε ή να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία με έναν τρόπο που θα δίνει προστιθέμενη αξία. Πάει καλά λοιπόν αυτή η υπόθεση και σιγά-σιγά αλλάζει το κλίμα που ήταν εχθρικό για την Ελλάδα. Το χρήμα στην αγορά θα αρχίσει να φαίνεται από τη στιγμή που τελειώσει αυτή η μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά το καθεστώς της χώρας».