«Ούτε μισή ευκαιρία χαμένη» είναι το σύνθημα που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους στενούς συνεργάτες του και τομεάρχες της ΝΔ για σκληρή κριτική και αντιπαράθεση μέχρι τέλους με την κυβέρνηση για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Έτσι, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλοντας να επιτείνει τις πιέσεις και να συνεχίσει το θετικό σερί σε βάρος του Μαξίμου μετά τον εκλογικό και την απουσία Τσίπρα από τη συζήτηση για την Εξεταστική, σηκώνει ψηλά στην ατζέντα τόσο τα αδιέξοδα στην οικονομική πολιτική, όσο και τις καταγγελόμενες παλινωδίες στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Σε αυτό το κλίμα, αφορμή για τη σκληρή κόντρα που ξέσπασε με το υπουργείο Οικονομικών, ήταν η δήλωση του συντονιστή Οικονομικών υποθέσεων Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, κλείνει το μάτι και ουσιαστικά ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή».

Όπως υποστηρίζουν, με τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά οδηγείται σε παραγραφή η συντριπτική πλειοψηφία των 36.000 ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ. «Εκεί οδήγησε η διάλυση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, που επέβαλε η Κυβέρνηση Τσίπρα» σημειώνουν. Επιπλέον, προσθέτουν ότι η Κυβέρνηση «”παγώνει” την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια ώρα που επιβάλλει νέες, εξοντωτικές, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ».

Την ίδια ώρα επίθεση εξαπέλυσε η Συγγρού και για τις επιδόσεις στο μέτωπο της ανάσχεσης της ανεργίας, κάνοντας λόγο για θλιβερή επίδοση. Ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «με την καθιερωμένη πλέον μέθοδο των διορισμών “από το παράθυρο” κομματικών της φίλων, η Κυβέρνηση επισπεύδει με τροπολογία τη δημιουργία 360 νέων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στον ΟΑΕΔ για να προσλάβει εργασιακούς συμβούλους. Της θυμίζουμε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας δεν γίνεται με περισσότερες προσλήψεις ημετέρων στον ΟΑΕΔ, αλλά με περισσότερα προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης”.

Τέλος, δεν διέφυγε των αντιπολιτευτικών πυρών η οξύμωρη εικόνα που εξέπεμψε η κυβέρνηση αναφορικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη. «Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δημόσιας τάξης αναρωτιέται κανείς: Τη χώρα αυτή την κυβερνά το Κράτος ή το παρακράτος των αναρχικών και των ‘’αλληλέγγυων’’, ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο παρα – ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται σε ανακοίνωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης,

«Από πού άραγε εκπορεύεται η καταγγελτική ρητορεία του κυβερνώντος Κόμματος κατά των αστυνομικών δυνάμεων; Δεν αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της Κυβέρνησης; Δεν αντιλαμβάνεται ότι το Κράτος δεν είναι κομματικό παραμάγαζο υποστήριξης των αναρχικών, προς τους οποίους προκλητικά κλείνει το μάτι;», προσθέτει ο κ. Κυριαζίδης και καταλήγει:

«Βιώνουμε μία κακόγουστη επανάληψη της φαρσοκωμωδίας, άλλα να λέει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωσή του προσβάλλει και πλήττει τη Δημοκρατία μας, αλλά και την ίδια την κοινωνία, που διεκδικεί και απαιτεί το δικαίωμα στην ασφάλεια» καταλήγει ο τομεάρχης της ΝΔ.