Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύουν κύκλοι της κυβέρνησης με αφορμή τις κατηγορίες για «πολυέξοδο» κυβερνητικό ταξίδι στην Πάρο στο πλαίσιο των εγκαινίων της επέκτασης του αεροδρομίου.

«Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου», αναφέρουν.

«Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean.

Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα».

Η τροπολογία για τους συνοδούς του πρωθυπουργού και οι αντιδράσεις

Με τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, καταργείται το όριο κρατικών δαπανών για τους συνοδούς σε ταξίδια του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Αμυνας.

Σύμφωνα με αυτήν «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ’ έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Επίσης, ορίζεται ότι, τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

Όπως σημειώνεται, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος της τροπολογίας, αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

Η ρύθμιση υπογράφεται από τους Πάνο Καμμένο, Νίκο Κοτζιά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη.

Η τροπολογία που εισήχθη εκπρόθεσμα, λίγη ώρα πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, καθώς όπως καταγγέλλουν, η τροπολογία ήρθε λόγω του επικείμενου ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο, όπου θα εγκαινιάσει την Παρασκευή το νέο αεροδρόμιο του νησιού και θα συνοδεύεται από δεκάδες άντρες ασφαλείας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν. Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν χρειάστηκε παρά λίγη ώρα αυτή η τροπολογία να προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης και να δημιουργήσει γρήγορα διαδικτυακό κύμα διαμαρτυρίας και ένα σχετικό hashtag στο Twitter: #kinima_twn_54.

Ακολούθησε το Ποτάμι με ανακοίνωσή του: «Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν. Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν :“Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου”.

Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους».