«Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το 2015» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που συζητείται αύριο, Τρίτη, στη Βουλή.

Όπως σημείωσε: «Αύριο συζητείται στη Βουλή – μετά από μεγάλη καθυστέρηση, για την οποία ευθύνονται τόσο ο Πρόεδρος της Βουλή όσο και ο κ. Τσίπρας – η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που να διερευνήσει τα όσα τραγικά συνέβησαν στον τόπο μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και ιδίως την κατάρτιση σχεδίων για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τις σχετικές αποκαλύψεις Βαρουφάκη, Γκάλμπρεϊθ και άλλων.

Αλλά και την πρόκληση δημοψηφίσματος πέντε μέρες μετά την εκπνοή του προγράμματος, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls.

Και βέβαια την τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσαν όλα αυτά, αλλά και γενικότερα οι πολιτικές της Κυβέρνησης στη χώρα και τους Έλληνες φορολογούμενους».

Ο κ. Κουτσουάκος είπε ότι: «Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που ζητά η Νέα Δημοκρατία.».