Πολλά πηγαδάκια σχηματίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τον εορτασμό της 42ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος των Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερθείς στις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που παρουσιάζει τη Δευτέρα στις 20:00 ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο της Βουλής, σχολίασε πως δεν έλαβε πρόσκληση για να του απαντήσει με τη σειρά του με χιούμορ ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τσίπρας!»

Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν και για το πότε είχε πάει ο καθένας του κατά το παρελθόν στις δεξιώσεις στο προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε πως η καλύτερη δεξίωση για εκείνον ήταν το 2004, την χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων και έπειτα άρχισε να εξηγεί την ιστορία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Δημοκρατίας. Το κόστος της εκδήλωσης ήταν 5.000 ευρώ ενώ τα κρασιά που ήταν το μεγαλύτερο κόστος ήταν χορηγία Κοκοτού. Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος ρώτησε τους πολιτικούς αρχηγούς αν θέλουν του χρόνου η εκδήλωση να είναι με συνοδούς.

2565193

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο 2008, τότε που είχε έρθει επί προεδρίας Παπούλια με την Καντίτσα Σάνκο, μια νεαρή κοπέλα δεύτερης γενιάς μετανάστρια. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας τότε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος είχε μπερδευτεί και νόμιζε πως ήταν η γυναίκα του και τον ρωτούσε «πως τα περνάτε στο σπίτι με τα πεθερικά;»

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας η κοπέλα είναι παντρεμένη και ζει πλέον στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα παιδιά της.

Η κ. Γεννηματά δεν μίλησε καθόλου με τον κ. Καμμένο ούτε στην είσοδο ούτε μετά και ούτε αντάλλαξαν κάποια χειραψία.

«Θέμα» με την παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου είχε ο Βασίλης Λεβέντης, καθώς δεν είναι εκλεγμένος αρχηγός. «Γιατί είναι αυτός εδώ;» αναφώνησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε και σε πηγαδάκι με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να λέει: «Αφήσαμε την Κρήτη για να έρθουμε σήμερα εδώ».

Τότε ο Αλ. Τσίπρας του είπε πως πριν κοιμηθεί τον παίρνει τηλέφωνο (σ.σ. τον κ. Αποστολάκη) και τον ρωτάει αν είναι καλά.

2565196

Ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο σημειώθηκε μεταξύ Καμμένου και Μουζάλα. Ο Πάνος Καμμένος  πήρε αγκαλιά τον κ. Μουζάλα, λέγοντας στους φωτογράφους:  Βγάλε μας μια φωτογραφία να σκάσουν όλοι.

Παρών στη δεξίωση ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πέρασε πλάτη πλάτη με τον κ. Μεϊμαράκη.