Για «νέο τοπίο στην ιδιωτική τηλεόραση, με κανάλια που θα λειτουργούν με ”συγκεκριμένη δεοντολογία” και θα είναι νόμιμα» μίλησε την Πέμπτη στην ΕΡΤ ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. «Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου» πρόσθεσε.

Από τις 11 υποψηφιότητες που υπάρχουν όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική, και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές αποσαφήνισε.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο να χάσουν εργαζόμενοι τις θέσεις τους από κανάλια που θα κλείσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ας πούμε ότι ένας σταθμός κλείνει… Θα ανοίξει κάποιος άλλος».

Ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε νέα επίθεση και στο ΤΑΙΠΕΔ. «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει… Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι τραπεζικά στελέχη τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, και όταν ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους θα γυρίσουν στις τράπεζες» δήλωσε δε δηκτικά. Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης επέμεινε ότι οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι προς ιδιωτικοποίηση.