Την πάγια θέση του κόμματος υπέρ της λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος, με μία ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, ως βάση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή συνάντηση που είχε υψηλόβαθμη κομματική αντιπροσωπεία με την ιστορική φυσιογνωμία του παλαιστινιακού αγώνα, Λέιλα Χαλέντ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου και τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Ελληνισμού της Διασποράς, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο Νεκτάριος Μπουγδάνης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και η Νόρμα Ρισμάουι, Παλαιστίνια και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού-Παπάγου.

Η Λέϊλα Χαλέντ, εκτός από μία εμβληματική φυσιογνωμία, είναι μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης αλλά και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στη βάση της πρόσφατης εμπειρίας της επίσημης αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Ειδικότερα, το ζήτημα των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και πώς αυτοί στέκονται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος υπέρ της λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος, με μία ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, βάση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής.

Επίσης, συζητήθηκαν τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής, με φόντο τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και το προσφυγικό ζήτημα.

Στη συνάντηση τονίστηκε η στενή σχέση των δύο λαών και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε ζητήματα ειρήνης και διεθνούς αλληλεγγύης.