Βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας «έκατσε» η περιπέτεια με την παραχώρηση του λιμένος του Πειραιά στην Cosco, με τη Συγγρού να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους για τις «κυβερνητικές παλινωδίες».

Στο γαλάζιο στρατόπεδο εμφανίζονται δικαιωμένοι για τα όσα έχουν κατηγορήσει το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να ομιλούν περί δίκαιης ανάπτυξης, αφού όλη τους η πολιτική διασφαλίζει ότι δεν θα έρθει ποτέ ανάπτυξη». Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως οι αλλαγές στα συμφωνηθέντα με τους επενδυτές, ειδικά λίγες ώρες μονάχα πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Πεκίνο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα και στέλνουν λάθος μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα.

Πέραν τούτου, στη Συγγρού υπογραμμίζουν πως το όλο θέμα που προέκυψε δεν προσωποποιείται ούτε στον αρμόδιο υπουργό, Θ. Δρίτσα, ούτε στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Πιτσιόρλα, αλλά απευθείας στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Για αυτό το λόγο, παρά την υπερψήφιση της κύρωσης της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «αθέτηση της συμφωνίας» με την COSCO.

«Με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώσατε πολιτικά» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία κυβέρνηση οποιαδήποτε κόμματος που να αθετεί την υπογραφή της. «Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο αναξιοπιστίας» ανέφερε και έκανε λόγο για υπονόμευση της σχέσης της Ελλάδας με την Κίνα που καλλιεργήθηκε συστηματικά από τις προηγούμενες κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΝΔ υπογράμμισε τις αναντιστοιχίες της κυβερνητικής ρητορικής με τις πράξεις της κυβέρνησης, αφού από τη μία βάζει ως στόχο την ανάσχεση της ανεργίας και από την άλλη «διώχνει τις επενδύσεις και στερεί από ανθρώπους τη δυνατότητα να βρουν εργασία».