«Το ύφος της επιστολής των Κινέζων δεν ήταν το πρέπον. Δεν μου άρεσε που οι Κινέζοι έστειλαν μία σκληρή επιστολή σε μία χώρα στην οποία θέλουν να επενδύσουν. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έδωσαν τις πρέπουσες εξηγήσεις και κακώς μερίδα της αντιπολίτευσης πάτησε πάνω σ’ αυτό και σπεκουλάρισε» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Η Ελλάδα», συνέχισε, ″είναι ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα, θέλουμε επενδύσεις αλλά θέλουμε και αξιοπρέπεια».

Ο Βασίλης Λεβέντης τάχθηκε και υπέρ του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, τονίζοντας ότι, ″δεν υπήρξε πρόθεση του υπουργού ή της κυβέρνησης να μην κυρωθεί η σύμβαση″.

Υπέρ της απλής αναλογικής ο Βασίλης Λεβέντης

Υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής και κατά του μπόνους των 50 για το πρώτο κόμμα, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία, ότι διακατέχεται από «πλεονεξία και δικτατορική αντίληψη».

«Μην ζητάτε έδρες που δεν αντιστοιχούν σε ψηφοφόρους, να συνηθίσετε στη νέα πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Βασίλης Λεβέντης, υπενθύμισε ότι τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής από την ημέρα που αναμείχθηκε στην πολιτική και ότι ήταν το πρώτο από τα εννέα σημεία που είχε στείλει στον πρωθυπουργό.

«Δεν θα την ψηφίσω, ενώ ήταν παιδιόθεν αίτημα μου; Και θα υπάρξουν κόμματα που την υποστηρίζουν και δεν θα ψηφίσουν;» διερωτήθηκε και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ να υποστηρίξουν την απλή αναλογική.