Νέο αίτημα για εκλογές, διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή, με αιχμή την «υπόθεση αλλαγής της σύμβασης» ΟΛΠ – COSCO από την οποία είπε, πως αποδεικνύονται όλα τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης: της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας.

«Ο κ. Τσίπρας και συνολικά η κυβέρνηση, είναι η επιτομή της αναξιοπιστίας, της υποκρισίας και αναποτελεσματικότητας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για τις πράξεις του υπουργού του, αφού δεν έχει ζητήσει την παραίτησή του, μετά το «πρωτοφανές» στα κοινοβουλευτικά χρονικά να αθετεί μια διακρατική συμφωνία, πλήττοντας σε παγκόσμια επίπεδο την εικόνα της χώρας.

«Κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να διώξετε και τους λίγους επενδυτές που επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θέτετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με πολλή προσπάθεια για να κάνετε το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως μια ημέρα έπειτα από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο αναξιοπιστίας και υποκρισίας.

«Η συμφωνία είναι πολύ σημαντική και θα έπρεπε να είναι μια μέρα χαράς σήμερα, αφού διακομματικά συμφωνούμε σε μια σύμβαση που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις απασχόλησης και θα αναβαθμίσει τον ρόλο του λιμανιού του Πειραιά» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με τα παιδαριώδη τερτίπια της, η κυβέρνηση, αντί να κυρώσει την συμφωνία, την ακύρωσε ουσιαστικά πολιτικά», με τις πονηριές της υπονομεύει την χώρα και με τον «απίθανο ερασιτεχνισμό της» διώχνει επενδύσεις και δουλειές, υποστήριξε.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την χθεσινή «επιστολή – κόλαφο» της κινεζικής αντισυμβαλλόμενης εταιρείας, κατέστησε υπεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, «που όφειλε να είχε παραιτήσει τον κ. Δρίτσα», αλλά – όπως ανέφερε – ο κ. Τσίπρας κρύβεται πίσω από τα στελέχη του, «πίσω από τον κ. Φίλη, τον κ. Σπίρτζη, τον κ. Κυρίτση, τον κ. Δρίτσα, αυτοί είναι το είναι το αληθινό πρόσωπο του κ Τσίπρα».

Αφού ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τα όσα «εντελώς αντίθετα» έλεγε ο κ. Δρίτσας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, απευθύνθηκε προς εκείνον ρωτώντας τον: «Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε αυτά που λέγατε το 2014, γιατί κάθεστε στα υπουργικά έδρανα;».

«Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ, είναι δήθεν ιδεολόγους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, και από την άλλη κάνουν τα πάντα για να κάτσουν λίγο καιρό παραπάνω στους υπουργικούς θώκους» υπογράμμισε στο σημείο αυτό. Επίσης πρόσθεσε ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με παρόντα τον πρωθυπουργό, να τροποποιείται μονομερώς από την ελληνική πλευρά» και τόνισε ότι δεν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να τορπιλίζει μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας, προωθεί τα συμφέροντά της και συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια εποχή που η εγχώρια επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις συνεχόμενες αποτυχίες της.

«Δεν είναι δυνατόν, άλλα να συμφωνήθηκαν με την εταιρία και άλλα να φέρνετε στη Βουλή. Ούτε εγώ φανταζόμουν πόσο γρήγορα θα δικαιωνόταν η εκτίμησή μου, όταν σας είχα παρομοιάσει με τον Ιανό. ..» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «όταν λέγαμε ότι όχι μόνον δεν θέλετε, ότι δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις, εννοούσαμε αυτό που γίνεται σήμερα».

Πρόκειται για μια «κυβέρνηση αλαλούμ», που κάθε μέρα αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που γεννά κάθε κυβερνητική σας πράξη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο η χώρα να αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα την οδηγήσει με ασφάλεια στην «μετά-λαϊκισμό εποχή», που με σοβαρότητα και εργατικότητα θα θέσει τα θεμέλια για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και ηρεμία. Δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση, που, όταν λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και νομοθετεί γκρίζο. Έχει ανάγκη από πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων και όχι από πράξεις που δυναμιτίζουν το επενδυτικό κλίμα και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απομάκρυνση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων με κίνδυνο την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας επίσης πως η χώρα, δεν έχει προπαντός ανάγκη από μηχανισμούς προπαγάνδας από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία – όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης – έγινε γνωστό ότι έχει στο μετοχολόγιό της off shore εταιρεία.

«Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι, ακόμη και αυτοί που εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις σας, αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως ότι εξαντλήθηκαν οι δυνάμεις των συνταξιούχων αυτής της χώρας, που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται.

«Δυστυχώς η αποτυχία σας, δεν χρησιμεύει μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή από τις υπόλοιπες χώρες, αλλά αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια πάνω στο σώμα της πατρίδας σας. Πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν έναν κακό εφιάλτη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.