«Όσοι είχαν πλαστά πτυχία δεν έπρεπε να επιστρέψουν. Εγώ άνοιξα το καπάκι της κατσαρόλας των σχέσεων του πελατειακού κράτους. Ένα μεγάλο κομμάτι αφορά και το δικό μου κόμμα.  Όσοι μπήκαν παράνομα στο δημόσιο θα φύγουν όταν γίνουμε κυβέρνηση. Άλλες απολύσεις όμως, κάθετες ή οριζόντιες, δεν θα γίνουν. Αυτό που θα γίνει είναι ένας κατάλληλος καταμερισμός των υπαλλήλων όπου χρειάζονται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Ο δημόσιος τομέας χάνει σε ποιότητα. Πλέον ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Έχω μια υποχρέωση να ανανεώσω τη ΝΔ, να κάνω την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε μπροστά» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στις ισπανικές εκλογές συμπλήρωσε: «Αυτό έγινε και στην Ισπανία. Ένα κόμμα ίδιο με εμάς επικράτησε γιατί οι πολίτες επέλεξαν σοβαρότητα».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του πως «δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων γιατί οι τράπεζες έχουν κεφαλαιακή επάρκεια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόταση του για διεξαγωγή εκλογών αναφέροντας πως το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος διεξαγωγής των εκλογών.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης «άδειασε» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για την δήλωση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες για την υπόθεση Παπασταύρου και στην οποία τόνιζε πως «οι Έλληνες είναι αχάριστος λαός»! Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως διαφωνεί με την συγκεκριμένη δήλωση, δεν την επικροτεί και πως ο ίδιος είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός που δεν θέλει να οξύνει το κλίμα και να σηκώνει τους τόνους. «Ο κ. Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος με δική μου προσωπική απόφαση και είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά του. Όπου όμως χρειάζονται να γίνονται παρατηρήσεις θα γίνονται. Δεν θα δίνω όμως σκονάκια στα στελέχη μας για το πώς θα εκφραστούν, ούτε θα πάρω κανένα βούρδουλα να συνετίζω όσους έχουν διαφορετική άποψη».