Η επικείμενη κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, μετά τις εξελίξεις με το βρετανικό δημοψήφισμα και η κατάσταση στην Ευρώπη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εκπροσώπους των ευρωπαίων σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή. Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών. Εφόσον πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος των ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ. Στην περίπτωση δε που θα γίνει η Σύνοδος των ευρωσοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.