Δημοσιοποίηση του κυβερνητικού έργου σε βασικούς τομείς, όπως το λαθρεμπόριο, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, κ.α., με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πρότεινε, μέσω του «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Το σημαντικό αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι να μπορέσει να δηλώσει στην κοινωνία ανά δίμηνο ή ανά τρίμηνο την απόδοσή της στα κομμάτια της φοροδιαφυγής, της καταπολέμησης της διαφθοράς με οικονομικούς όρους με συγκεκριμένους αριθμούς για πρόστιμα, εισαγγελικές παρεμβάσεις, διορισμούς στην υγεία, στην παιδεία» είπε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» και πρόσθεσε ότι ο πολίτης πρέπει να πληροφορηθεί απευθείας και αδιαμεσολάβητα για το κυβερνητικό έργο, αλλά και να μπορεί να ασκεί κριτική για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών, η διαφθορά, η υγεία, η παιδεία, πρόνοια και η εργασία.

«Εμείς πρέπει να μιλήσουμε με αριθμούς, προτείνω να υπάρχει ένα δελτίο καθημερινότητας, ένα δίμηνο, ένα τρίμηνο δελτίο» ανάφερε ο κ. Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι η πρότασή του, την οποία κατέθεσε ήδη, αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε πρόσφατα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δικαστικής έρευνας σχετικά με τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ τον ερχόμενο μήνα.

Στο μεταξύ, ο κ. Φάμελλος αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι με τις καταθέσεις των εκπροσώπων τραπεζών που ξεκινούν αύριο η κοινωνία περιμένει απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν οι κανόνες ισοτιμίας τραπεζικής πίστης. «Η δημοσιότητα και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, δυστυχώς, συνηγορούν περί του αντιθέτου» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι αν αποδειχθεί ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες, θα παραδοθούν οι φάκελοι στη δικαιοσύνη για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.