Η ΛΑΕ υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου όλων των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για τη διέξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση του τόπου, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το Μεσολόγγι.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, μιλώντας χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, υποστήριξε πως «ένα απολύτως ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό, που μόνο σε αποικία θα μπορούσε να επικρατεί, πνίγει τη χώρα στην παρακμή, το ξεπούλημα, το ψέμα, την ηθική σήψη, τη διάλυση και την κοινωνική λεηλασία».

Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΛΑΕ, τόνισε πως σήμερα «χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στον τόπο, με μια μεγάλη εργατική λαϊκή εξέγερση, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στην προμετωπίδα τους τρεις μεγάλες αλληλένδετες προγραμματικές προτεραιότητες: την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη για τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος και τη σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και μια ευρεία ”σεισάχθεια” στο ιδιωτικό χρέος και τέλος την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, μαζί με την πλήρη διερεύνηση του μέγα – σκανδάλου των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, όνειδος για τη χώρα «να συγχαίρει ο Λευκός Οίκος, χωρίς καμιά εγχώρια διαμαρτυρία, τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε τους ”ακραίους από την κυβέρνηση του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας να δηλώνει ότι ζηλεύει τον πρωθυπουργό για το ξεδιάντροπο πραξικόπημα των 7.500 σελίδων σκληρών μέτρων, χωρίς να ανοίξει μύτη, και την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατοικοεδρεύει στη Λέσχη Bilderberg, προκειμένου να τύχει υποστήριξης από τα παγκόσμια αντιδραστικά κέντρα για την αναρρίχηση στην πρωθυπουργία».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «δεν θα ζηλεύει για πολύ ο κ. Βαλς τον Αλ. Τσίπρα ούτε οι Αμερικανοί θα επιχαίρουν για πολύ για τους ”ακραίους” που διώχτηκαν από την κυβέρνηση», καθώς «γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τον Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς και θα επιβάλλει μια νέα αντιμνημονιακή πορεία στη χώρα».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε ότι «κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση κρατάνε σφικτά η μία την άλλη σε ένα κακόγουστο παιχνίδι αλληλοστήριξης με θύμα τη χώρα και τον ελληνικό λαό» και προσέθεσε πως «αν η κυβέρνηση διατηρείται ακόμα στην εξουσία, παρά τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων και το ξεπούλημα της χώρας, αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στο ότι δεν υπάρχει απέναντι της στη Βουλή πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση».

Αντίθετα σημείωσε, «κυρίως ο Κ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Β. Λεβέντης δίνουν τα καλύτερα άλλοθι στην κυβέρνηση και αποτελούν τα καλύτερα στηρίγματα και δεκανίκια της, αφού για όλους αυτούς τα μνημόνια και η πιο τυφλή εφαρμογή τους, μαζί με την απόλυτη πειθάρχηση στους πιστωτές, συνιστούν ευαγγέλιο για τη χώρα».

Ο Παν. Λαφαζάνης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΕ, «σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι πουλιέται φθηνά το Ελληνικό, τόνισε ότι το γεγονός αυτό έρχεται να τεκμηριώσει πλήρως το παράνομο της πώλησης και την ανάγκη ποινικής δίωξης για απιστία όσων την πραγματοποιούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Ελληνικό θα έπρεπε να πωληθεί με μεγαλύτερο τίμημα». «Η πώληση του είναι έτσι κι’ αλλιώς εγκληματική», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι πριν από την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πραγματοποίησαν περιοδεία στην πόλη και ιδιαίτερα στα μαγαζιά, συζητώντας με κόσμο για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος.