Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη ότι το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.

Αντιδρώντας στη δήλωση, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον υπουργό να παραιτηθεί. «Ο κ. Σπίρτζης “πονάει” για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό. Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους. Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η ΝΔ.

Ο κ. Σπίρζτης απάντησε άμεσα στις «επικοινωνιακές και πολιτικές αθλιότητες της ΝΔ», τονίζοντας πως «εμείς θα συνεχίσουμε, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και θα βγάλουμε τη χώρα, από την περιπέτεια που μας έβαλαν».

«Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της Κυβέρνησης. Όποια όμως τακτική κι αν ακολουθήσει η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, δε μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες τους για τον κύκλο της ύφεσης και την περιπέτεια που έχουν βάλει τη χώρα, από τις άθλιες πολιτικές που είχαν ακολουθήσει, από τους μηχανισμούς κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα, από τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συμφερόντων που είχαν υπηρετήσει», σημείωσε ο υπουργός.

Η Συγγρού επανήλθε με την εξής απάντηση: «Ο κ. Σπίρτζης επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: Δεν υπάρχει τσίπα».