Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό ΥγείαςΠαύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Πολάκης  αργά χθες το βράδυ με μια ανάρτηση του στο facebook επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη γράφοντας:

«Τηλεβιβλιοπώλη, άκουσα ότι περιφέρεσαι στα κλουβιά των παπαγάλων και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλάς για μένα και τα Σφακιά. Αν θες να μάθεις τι λένε για μένα στα Σφακιά, κόπιασε να ρωτήσεις. Αναμένω 2-3 έγγραφα ακόμα, τα οποία θα έχω συγκεντρώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα λάβεις και τις απαντήσεις που ζητάς με την επίκαιρη ερώτησή σου», γράφει αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Πολάκης και στη συνέχεια παραθέτει την εξής μαντινάδα:

«Τις απαντήσεις που ζητάς,

σε μια βδομάδα θα ‘χεις

της γάτας της περίεργης

το πάθημα θα πάθεις»

Υ.Γ. Για να προλάβω τις υστερικές κραυγές, τις δικές σου και των παπαγάλων, περί απειλών, διευκρινίζω ότι το νόημα της μαντινάδας είναι μεταφορικό. Άλλωστε όσο κι αν προσπαθείτε να το κρύψετε, είναι γνωστό ότι όσα χρόνια εσύ πούλαγες βιβλία από την τηλεόραση, εγώ μοχθούσα για να σώζω ανθρώπινες ζωές».

Η απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη ήρθε από τα έδρανα της βουλής:

«Ο κ. Πολάκης σήμερα αρνείται για πέμπτη συνεχόμενη φορά την παρουσία του στη βουλή, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Ίσως να μην γνωρίζει ο λαλίστατος κ. Πολάκης, ότι η παρουσία των υπουργών στη βουλή, στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν είναι προαιρετικής φύσεως. Δεν έρχονται εθελοντικά εδώ οι υπουργοί. Έρχονται υποχρεωτικά», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τις αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας είπε:

«Αυτός είναι από την Κρήτη και κάνει ότι γουστάρει. Γράφει τη βουλή στα παλιά του τα παπούτσια».