«Το 1974, με την μεταπολίτευση, εγώ δεν είχα ιδέα τι γινόταν στην Ελλάδα. Με τον Καραμανλή είχαμε βρεθεί πολλές φορές στο εξωτερικό. Μιλούσε με έναν περίεργο τρόπο. Για εκείνον τότε εγώ ήμουν ο εγγυητής της ομαλότητας. Ήμουν η νομιμότητα» τόνισε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι και πρόσθεσε: «Το τι έγινε μετά όλοι το ξέρουν. Είχα μείνει σε αυτό. Δεν ήμουν έκπτωτος τότε. Θα μπορούσα να επιστρέψω. Δεν μου τηλεφώνησε ποτέ. Από ανοησία δεν πήρα το πρώτο αεροπλάνο να έρθω και εγώ στην Ελλάδα. Κανονικά θα έπρεπε να έρθει εκείνος στην Ελλάδα και μετά να με πάρει τηλέφωνο για να έρθω να ορκίσω. Ο βασιλιάς τον έκανε άρχοντα τον Καραμανλή όχι ο λαός. Εκείνος, όμως, θεώρησε πως δεν έπρεπε να μου τηλεφωνήσει».

Παράλληλα, όσον αφορά τη χούντα των συνταγματαρχών, ο Γλύξμπουργκ ξεκαθάρισε πως προσπάθησε να βγάλει από τη μέση τη χούντα, διευκρινίζοντας ότι δεν ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι υπήρχε χούντα, ενώ σημείωσε πως «οπωσδήποτε» θα όρκιζε τη χουντική κυβέρνηση, καθώς «διαφορετικά θα είχαμε εμφύλιο».

Για το αντιπραξικόπημα που οργάνωσε εναντίον της χούντας, ανέφερε πως ο λόγος που προχώρησε σε αυτό ήταν «για να μη χυθεί αίμα» και πρόσθεσε πως είχε με το μέρος του το Ναυτικό και την Αεροπορία, ενώ διηγήθηκε το εξής περιστατικό: όταν ζήτησε από την Αεροπορία να πραγματοποιούν τα αεροπλάνα της χαμηλές πτήσεις πάνω από την Αθήνα σπάζοντας το φράγμα του ήχου, οι αεροπόροι του απάντησαν ότι αν γινόταν αυτό, τότε όποια γυναίκα ήταν έγκυος θα απέβαλλε. Όταν τους είπε πως, αν είναι για το καλό της χώρας, έστω ας γίνει έτσι, του είπαν πως θα πέσει η Ακρόπολη.

Επιπλέον, αποκάλυψε πως είχε προτείνει στον Γεώργιο Παπανδρέου τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ αλλά εκείνος του απάντησε: «πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ γιατί θα χάσω πάρα πολλούς ψήφους από την αριστερά»!

Τέλος ο Γλύξμπουργκ τόνισε πως: «Δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος, είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Τελεία και παύλα.Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα»