Θέματα διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στο εμπόριο και στις επενδύσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων τού υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα με βουλευτές από την Ινδονησία, Νοτιοκορεάτες διπλωμάτες και επιχειρηματίες, καθώς και με την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας είχε συνάντηση με εκπροσώπους κοινοβουλευτικής επιτροπής από την Ινδονησία, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τρόποι ενδυνάμωσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ινδονησία, η συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας και σε θέματα περιβάλλοντος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Ινδονησιακού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας (KADIN), καθώς και της διοργάνωσης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στην Τζακάρτα, τον προσεχή Νοέμβριο.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών υποδέχτηκε στο υπουργείο εκπροσώπους της πρεσβείας της Νότίας Κορέας και του Κορεατικού Επιχειρηματικού Κέντρου (KOTRA). Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τη Μεικτή Διϋπουργική Επιτροπής Ελλάδας-Ν. Κορέας, συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σεούλ το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς και της παράλληλης διοργάνωσης οικονομικής ημερίδας, η οποία θα επικεντρωθεί στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία μεικτών επιχειρήσεων (joint ventures) στην Ελλάδα, με επίκεντρο τους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της ηλεκτρομηχανικής.

Τέλος, ο κ. Μάρδας είχε σύντομη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με την πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ Μπεν-Άμπα, με αντικείμενο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των κατασκευών.