Οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με έμφαση στις επενδύσεις, το εμπόριο και τον τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, με τον Νεοζηλανδό υπουργό Εμπορίου, Τοντ Μακλέι (Todd McClay).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του διαπιστευμένου πρέσβη της Νέας Ζηλανδίας Πάτρικ Ράτα (Patrick Rata) στην Ελλάδα, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης του διμερούς όγκου εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση που τις χωρίζει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πεδία οικονομικής συνεργασίας, όπως ο τουρισμός και τα κατασκευαστικά έργα σε τρίτες χώρες, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων, καθώς και στην άρση των δασμολογικών εμποδίων στις εξαγωγές ελληνικών κονσερβοποιημένων ροδάκινων.

O υπουργός Ενέργειας της Νέας Ζηλανδίας έδωσε έμφαση στην προοπτική σύναψης Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (FTA) της χώρας του με την Ε.Ε., εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας σε αυτό το ζήτημα.