«Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να τελειώνει με την επικίνδυνη κυβέρνηση», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στη Ρόδο, χθες το βράδυ, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταλογίζει αυταπάτη αλλά απάτη προς όλους τους Έλληνες και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έβαλε τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, εκθειάζοντας τη στάση των νησιωτών. «Δείχνουμε αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, αλλά προσέχουμε και τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε και ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό θα παρουσιαστεί στη Μυτιλήνη από τον πρόεδρο του κόμματος.

Στην εκδήλωση παρέστη η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία μίλησε για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και στη μεγάλη επιβάρυνση του τουριστικού προϊόντος, που το μετατρέπει σε μη ανταγωνιστικό σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Μεσογείου. Επίσης, ο τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε αναφορά στη φορολογία που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση, και ο τομέαρχης Ναυτιλίας, Σίμος Κεδίκογλου, προανήγγειλε ημερίδα στη Ρόδο, το καλοκαίρι, με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό.