Μόνο με συγκεκριμένο και κωδικοποιημένο νομικό πλαίσιο και φορολογική σταθερότητα θα υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι Μιλτιάδης Κύρκος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε μεγαλύτερη πίεση στην οικονομία και περισσότερα μέτρα, εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Όπως είπε ο κ. Κύρκος, η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι για να έρθουν ξένοι, ή Έλληνες που έχουν τα χρήματα στο εξωτερικό, και να επενδύσουν, πρέπει να τους δοθεί μια σταθερότητα και η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν «τον Μινώταυρο του κράτους». Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα επέλεγε την Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δημόσια διοίκηση, αλλά και με το ασταθές φορολογικό σύστημα.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στις Σκουριές Χαλκιδικής και στ΄ Αφάντου Ρόδου και επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι όταν ήταν αντιπολίτευση θεωρούσε τις επενδύσεις ως ένα «τεράστιο κακό» και τώρα, που βρίσκεται στην εξουσία, «αναγκαίο κακό».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, είπε ότι ήταν ένα βήμα που έπρεπε να είχε γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο θριαμβολογεί η κυβέρνηση. «Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να είχε γίνει. Εφόσον γίνει, εφόσον περάσουν και τα τελευταία μέτρα, δεν μένει παρά να δούμε την απόδοση όλων αυτών και η απόδοση δεν μπορεί να είναι καλή» επισήμανε.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της διαμόρφωσης κοινού πολιτικού πλαισίου για την συμπόρευση των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, τόνισε ότι αν η επιτροπή θέσεων και διαλόγου καταλήξει σε ένα πρόγραμμα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Ο κ. Κύρκος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αυτό το πρόγραμμα δεν θα πρέπει να είναι απλά ένας οραματικός λόγος, αλλά –όπως είπε– πρέπει να δίνει απαντήσεις στο πώς θα έρθει η ανάπτυξη και πώς θα ανασυγκροτηθούν ο δημόσιος τομέας και η διοίκηση της χώρας.