«Είχα πει πως θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας τον Ιούνιο γιατί είχε σχεδιασμό για δεξιά παρένθεση για να μη πάρει αυτός τα μέτρα. Είδα παράλληλα, πως η ΝΔ ετοιμαζόταν για εκλογές και έφτιαχναν τα ψηφοδέλτια. Γι’ αυτό το είχα πει. Ήθελε να σώσει τον εαυτό του και όχι την χώρα. Τον είχα για πιο έξυπνο. Αλλά δεν θα αντέξει με την εφαρμογή των μέτρων. Δεν θα τα εφαρμόσουν οι βουλευτές του. Θα έχουμε αλλεπάλληλες Σακελλαριάδες» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι «ο Καραμανλής έστησε παγίδα στον Γιώργο Παπανδρέου το 2009. Τον θεωρώ μεγαλύτερο υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας».

Επιπλέον ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Δεν θα έκοβα το ΦΠΑ στα νησιά. Θα εφάρμοζα μια άλλη πολιτική. Αρχικά θα έδιωχνα τους αργόμισθους από το δημόσιο. Υπάρχει τρόπος να τους βρεις. Ο Μητσοτάκης δεν έδιωξε τους αργόμισθους, έδιωξε τους αντιφρονούντες. Αυτός πήγε και είπε: 5.000 έξω. Αλλά μέσα σε αυτούς υπήρχαν και αξιόλογοι. Τους αργόμισθους εγώ δεν τους λυπάμαι. Τους θεωρώ νεκρό φορτίο που αυξάνει τα έξοδα του κράτους. Δεν μπορεί κάποιοι να δουλεύουν και εκείνοι να κάθονται να καπνίζουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διαχωρίσεις το υγιές από το νοσηρό» και συμπλήρωσε: «Μετά θα έκοβα τους μισθούς των βουλευτών. Δεν μπορείς να ζητάς διπλό ΕΝΦΙΑ αλλά τα δικά σου έσοδα να μην τα πειράζεις. Θα μείωνα και τον αριθμό των βουλευτών. Δείτε πόσους βουλευτές έχει η Γαλλία και πόσους εμείς».