«Η αξιολόγηση ούτως ή άλλως θα έκλεινε. Οι ευρωπαίοι ήθελαν να δώσουν στην Ελλάδα μια ακόμα ευκαιρία. Το θέμα είναι τι θα κάνει τώρα η Ελλάδα. Η αξιολόγηση ήταν ένα δώρο προς την Ελλάδα δεδομένου πως  μέχρι σήμερα τους κοροϊδεύαμε. Υπό αυστηρά κριτήρια δεν την δικαιούμασταν την ολοκλήρωση της» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ο Τσίπρας πέρασε νομοσχέδια 7.500 σελίδων για να πείσει πως από αριστερής κοπής πολιτικός είδε την πραγματικότητα και έγινε ρεαλιστής. Με αυτή τη κυβέρνηση, όμως, δύσκολα θα τα καταφέρει. Οι βουλευτές του δεν πιστεύουν στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και συμπλήρωσε: «Χαμένο το παιχνίδι για την Ελλάδα αν μείνουμε εδώ. Όση μετάλλαξη και αν έχει πάθει ο Τσίπρας. Ο κόφτης είναι πρόστιμο για την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Προβλέπω πως δεν θα βγει το πρόγραμμα και θα έρθουν νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Η κυβέρνηση απλά ροκανίζει χρόνο. Ο ίδιος ο Τσίπρας στο τηλεφώνημά που μου έκανε, μου είχε πει πως αν υπάρχει πρόβλημα θα υπάρχει τον Μάη του 2017 γιατί τότε θα μας ξαναελέγξουν. Ο Σόιμπλε δεν θέλει να προκαλέσει κρίση. Αυτό ξέρω εγώ. Απλά, προς το παρών, παρακολουθεί. Ο Τσίπρας δεν κάνει ούτε για υπουργός, όχι για πρωθυπουργός»…

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε πως: «με τον Τσίπρα το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Με μια κυβέρνηση που θα έχει 250 έδρες και θα φέρει επενδύσεις θα βγει. Το σχέδιο για τη χώρα είναι ένα: παραμονή στο ευρώ, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις».

Επιπλέον, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε: «έχουν ένα σχέδιο που λέει: αφήστε τον Τσίπρα να τσακιστεί και μετά θα έχουμε μείνει μόνο εμείς. Έτσι όμως δεν κάνουμε δουλειά. Γι αυτό τους λέω βάλτε πλάτη για δυο χρόνια να σηκωθεί η χώρα και μετά έχουμε χρόνο μπροστά μας», ενώ σημείωσε πως: «αν ήμουν στην βουλή δεν θα ψήφιζα το τρίτο μνημόνιο. Η Γεννηματά το ψήφισε γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη για το που έφτασε η χώρα».

Τέλος, αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Με το Μητσοτάκη είναι πράξη αδύνατον να συνεργαστώ. Δεν γίνεται να συνεργαστώ με τον υιό του Μητσοτάκη. Αυτή η οικογένεια ανέτρεψε την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και προξένησε τα Ιουλιανά. Η οικογένεια αυτή προξένησε μεγάλα δεινά στην Ελλάδα. Δεν φταίει ο Κυριάκος αλλά εγώ μια ζωή είχα συγκεκριμένα λάβαρα ψηλά. Δεν θα τα υποστείλω τώρα. Δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου μετά. Ο Κυριάκος ουδέποτε αποκήρυξε τα όσα έκανε ο πατέρας του. Αν περιμένει βοήθεια από εμένα δεν θα την έχει».