Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Πέδρο Αγραμούντ, με τον οποίο συζήτησαν για τη σημασία των αξιών και των αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στα πεδία της οικονομίας, την κοινωνίας και της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αγραμούντ υπογράμμισε την έντονη και θετική δραστηριότητα των Ελλήνων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση και την άριστη συνεργασία που έχει μαζί τους. Επίσης, εξήρε τη στάση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η προσφυγική κρίση έδειξε ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη, από ιδρυτική αρχή έχει μετατραπεί σε πολιτικό ζητούμενο. Επανέλαβε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή της συμφωνίας για τις προσφυγικές ροές ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία, διότι, όπως είχε εξαρχής δηλώσει η ελληνική κυβέρνηση, ακόμα και μια συμφωνία με προβλήματα είναι προτιμότερη από τη μη συμφωνία.

Τέλος, συζητήθηκε η παρουσία του Πρωθυπουργού στην επικείμενη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 22 Ιουνίου στο Στρασβούργο.

2535654 2535656 2535658