Η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε βουλευτές και υπουργούς να ιδρύουν offshore εταιρείες ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός της εβδομάδας θα πρέπει να καταθέσουν πρόταση για να ακυρωθεί.

«Δεν πρέπει ο πολιτικός, ο βουλευτής και ο υπουργός να έχει offshore εταιρεία δεν γίνεται. Προκαλείς τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μιλάς για διαφάνεια και να κάνεις offshore εταιρείες».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων του γγ Καταπολέμησης Διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη, ότι η ψήφιση της τροπολογίας αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας και εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο ο κ. Γιακουμάτος απάντησε λέγοντας, ότι «η μνημονιακή υποχρέωση αν σου πει να πνίξεις το παιδί σου δεν θα το κάνεις», ενώ προσέθεσε ότι πλέον δημιουργείται και τεράστιο ηθικό ζήτημα όταν -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- οι πολίτες καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα συσσίτια και οι πολιτικοί ιδρύουν offshore εταιρείες.

Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι πίσω από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής βρίσκονται ο κ. Παπασταύρου και άλλα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Γιακουμάτος σχολίασε ότι αν ο κ. Παπασταύρου κριθεί ένοχος να τιμωρηθεί και «να πάει στο πυρ το εξώτερο» και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση κάνει «συμψηφισμό διαφθοράς» επικαλούμενη τον κ. Παπασταύρου.