Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την διάταξη που επιτρέπει σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν off shore εταιρείες σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λέγοντας πως αποτελούν «Πολιτικό λαϊκισμό, στο μοτίβο της υπόθεσης των πλαστών πτυχίων». Μιλώντας Στο Κόκκινο ανέφερε:

«Δεν είναι ούτε λεπτομερειακή ούτε τροπολογιακή, είναι μία ακριβής νομική διευκρίνιση, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί με τα σωστά επιχειρήματα το κυνήγι τέτοιων περιπτώσεων. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τέτοιο σαφές καθεστώς και εκεί οφείλονται οι περιπτώσεις που σταματούσαν γιατί δεν υπήρχε στην ελληνική νομοθεσία επαρκής ερμηνεία.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με κάτι φωτογραφικό, ή με συγκεκριμένες υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος».

Ο ίδιος τόνισε ότι εάν υπάρχουν καλύτερες ιδέες, τα κόμματα θα πρέπει να τις καταθέσουν, για να συμβάλλουν στη θωράκιση της πολιτικής ζωής από το «μαύρο χρήμα».

Μάλιστα για την αντιπολίτευση επισήμανε «ότι δεν είχαν αντιληφθεί την ουσία της ρύθμισης, καθώς είναι άκρως προκατειλημμένοι και πιέζονται από τα ΜΜΕ, εντάσσουν τα πάντα σε έναν πόλεμο εντυπώσεων ίδιο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με την υπόθεση των πλαστών πτυχίων, όπου έγινε εμφανής ο πολιτικός λαϊκισμός».

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου, που θα συζητηθεί αρχικά στις επιτροπές και στη συνέχεια στην Ολομέλεια.

Σημείωσε ότι υπάρχει καθυστέρηση, καθώς δεν υπήρχαν εγκαίρως οι απαραίτητες συναινέσεις από τους θεσμούς.

Με τον αναπτυξιακό θα διαμορφωθεί όλο το οικονομικό περιβάλλον στην νέα περίοδο που ξεκινάει για την ελληνική οικονομία, όπως διευκρίνισε, καθώς επάνω του θα «κουμπώσουν» οι επόμενες νομικές παρεμβάσεις, για τα αδήλωτα εισοδήματα, το πλαστικό χρήμα, το λαθρεμπόριο κτλ, ώστε τελικά να έρθει η ανάταση που περιμένουν οι πολίτες.

Αυτή η ανάταση θα έχει και συγκεκριμένο πρόσημο, ειδικά στο παραγωγικό και αναπτυξιακό σκέλος που τόσο περιμένει ο κόσμος, όπως είπε.

Ακόμη ανέφερε ότι λόγω του φόρτου εργασίας και για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα αλλά θα συνεχίσει η Ολομέλεια, με διακοπή μόνο για τρεις εβδομάδες τον Αύγουστο, μέχρι το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου στις αρχές Οκτωβρίου με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.