Για το θέμα του ανασχηματισμού μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής. Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε:

«Δεν είναι θέμα δικό μου αυτό. Θα το κρίνει ο Πρωθυπουργός. Δική μου αρμοδιότητα είναι να κάνω αυτό που μου έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Πρωθυπουργός, ζήτησε από τους υπουργούς να παρουσιάσουν στο αμέσως επόμενο υπουργικό συμβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν. Αρα βάζει ένα στοίχημα στην κυβέρνηση να αποκτήσει ταχύτητες, δημιουργικότητα και να παράξει έργο. Εκεί θα κριθούμε και ο καθένας ξεχωριστά και η κυβέρνηση συνολικά. Και σε ό,τι με αφορά είμαι έτοιμος να παρουσιάσω το κομμάτι που αφορά στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Όσον αφορά στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών απάντησε:

«Η χώρα κυβερνιόταν από 10 ανθρώπους, βαρόνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι υπόλοιποι ήμασταν κομπάρσοι. Ετσι λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα. Δηλαδή, δεν συνηγορεί η ΝΔ στο να «σπάσει» η Β’ Αθηνών;

Εχει κάνει πρόταση η ΝΔ; Την πιστεύει κανένας από την ΝΔ αυτή την πρόταση; Εάν την πίστευε η ΝΔ αυτή την πρόταση θα την ψήφιζε όταν ήταν κυβέρνηση. Δεν την πιστεύει. Απλώς επρόκειτο να πάει στις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης και έκανε μια πρόχειρη πρόταση η οποία δεν πατάει πουθενά.

Το να λέμε ωραίες κουβέντες για ψήφο των ομογενών, για να πουλήσουμε στους ομογενείς.Εμείς επεξεργαζόμαστε ως υπουργείο μια συνολική πρόταση που έχει 6 σημεία. Όταν θα αρχίσει η κουβέντα θα τα πούμε. Για τους ομογενείς, πιστεύω ότι πρέπει να αφουγκραστούμε όλοι το αίτημα των ομογενών. Θα βρούμε όμως έναν τρόπο που να μην επηρεάζει ενδεχομένως την εσωτερική κατάσταση. Δεν είναι ένα απλό θέμα. Πέταξε η ΝΔ μια πομφόλυγα ότι έχει ένα σχέδιο νόμου που δεν το πιστεύει. Αφού αγαπάει τόσο πολύ τους ομογενείς, γιατί δεν το έκανε πράξη; Χθες ήταν κυβέρνηση. Τώρα το θυμήθηκε; Έλεος δηλαδή, κάπου πρέπει να υπάρχει και μια σοβαρότητα.

Το θέμα της ψήφου των ομογενών είναι ένα λεπτό θέμα. Αν θέλουμε ειλικρινά να κάνουμε κάτι, δεν το συζητάμε με τον τρόπο που το κάνουμε τώρα. Ας καθίσουμε κάτω τα κόμματα να βρούμε έναν τρόπο, διότι υπεισέρχονται στο ζήτημα αυτό και συνταγματικά θέματα».