«Όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη είχε δρομολογηθεί επί των ημερών μας. Επομένως τις στηρίζουμε όλες», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στο πλαίσιο του προγράμματός μας θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και δεν θεωρεί ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας μπορεί να επιστρέψει η χώρα σε σχετική ομαλότητα καθώς όπως λέει, «εφαρμόζουμε ένα λάθος μείγμα πολιτικής με φόρους… και για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις». Αυτό όμως, προσθέτει, δεν μπορεί να γίνει με μια κυβέρνηση που «κλαίει όταν χρειάζεται να κάνει κάποια διαρθρωτική αλλαγή».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν προτιμούσε να μην υπήρχε συμφωνία και να πηγαίναμε σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις εκλογές», ότι είναι «αυτοπαγιδευμένη» και ότι το «κόστος παραμονής της στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής της».

Αναφορικά με τον στόχο του Κ. Μητσοτάκη για 2% πλεόνασμα και 4% ανάπτυξη την πενταετία 2017- 2021, δηλώνει ότι αυτό «καταδεικνύει την ανάγκη να πάμε σε ένα μοντέλο με περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές και χαμηλότερα πλεονάσματα». Προσθέτει ότι πριν τις εκλογές «θα επιδιώξουμε να κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς τόσο με την τρόικα όσο και με τους Έλληνες πολίτες».

Για τη ΝΔ, υπογραμμίζει, στόχος «είναι μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο». Για τη διεύρυνση, παρατηρεί ότι «δεν ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια από τα στελέχη των άλλων κομμάτων αλλά από τους ίδιους τους πολίτες» ενώ για την τελική μορφή του προγράμματος της ΝΔ απαντά ότι «στην οριστική του μορφή θα το δείξουμε όταν μπούμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές».