«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα. Η επίσκεψη σας που πραγματοποιείται στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων σε διμερές επίπεδο, καθώς και την πρόθεση να αναβαθμιστούν περαιτέρω αυτές οι σχέσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με τις δύο επισκέψεις μου σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ενίσχυση των σχέσεων μας, αποτελεί για την Ελλάδα μια στρατηγική επιλογή που επιτάσσουν οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί, πολιτισμικοί και πνευματικοί δεσμοί, όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, τόσο οικονομικές, όσο και δυνατότητες ενίσχυσης της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Μιας και στην Ελλάδα είμαστε σε μια ιδιαίτερη στιγμή που γυρίζουμε σελίδα και σταματά η αβεβαιότητα και αισιοδοξούμε για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, όλα αυτά συμβάλουν θετικά στο να ενισχύσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

«Σας καλωσορίζω και πάλι και θέλω να σας διαβεβαιώσω για τα ισχυρά συναισθήματα αδελφοσύνης και φιλίας του ελληνικού λαού στο ρώσικο λαό, γεγονός που μας επιβάλει να προωθήσουμε τις σχέσεις των λαών μας με τον καλύτερο τρόπο».