«Τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν καθημερινά με έναν ορυμαγδό δηλώσεων να μην καταλαβαίνουν την κατάσταση της χώρας και των πολιτών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Μάλιστα, παραθέτει τις εξής δηλώσεις:

  • Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση ψηφίσθηκε για να μετακυλήσει τα βάρη στους ΜένουμεΕυρωπαίους που είναι τα ευπορότερα στρώματα», μία απίστευτα διχαστική και ανακριβή δήλωση σε σχέση με το δημοψήφισμα του καλοκαιριού.
  • Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγενά δήλωσε ότι «δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Είμαστε ανθεκτικός λαός». Δεν είχαμε σκεφτεί πράγματι την περίπτωση να ψήφιζε κάποιος αυτά τα μέτρα γιατί υπάρχει και το χειρότερο της σκλαβιάς από τους Τούρκους με τα 400 χρόνια!
  • Τον χορό βέβαια ξεκίνησε και πάλι ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που δήλωσε ότι ψήφισε εγκληματική και αντισυνταγματική διάταξη και παρόλα αυτά ακόμη δεν έχει παραιτηθεί.
  • Αυτό όμως που ειλικρινά δεν περιμέναμε είναι να βρει υποστηριχτή στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση που μίλησε για διάταξη που ψηφίσθηκε (και από τον ίδιο) στα όρια της αντισυνταγματικότητας με σαφή πρόθεση να στηρίξει τον εθνικολαϊκιστή εταίρο της κυβέρνησης. Τι άραγε έκανε ως Πρόεδρος για να αποφευχθεί η ψήφιση μίας ρύθμισης στα όρια της αντισυνταγματικότητας;
  • Χθες αντίθετα ο κ. Τσακαλώτος, αρμόδιος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, δήλωσε ότι συμφωνεί με το μέτρο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και ιδεολογικά.

«Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την χώρα. Γιατί εδώ ισχύει ακριβώς ο στίχος του Καβάφη: “Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις”», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.