Την εκτίμηση πως μία εκλογική αναμέτρηση «δεν θα οδηγήσει πουθενά» και πως θα πρέπει «να τελειώσουν οι διαδικασίες της αξιολόγησης, να οριστικοποιηθεί η κατάσταση για το χρέος και να αφήσουμε αυτούς που έχουν διαχειριστεί το θέμα να το τελειώσουν», εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας το πρωί στο «Πρακτορείο fm 104,9».

Ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Μια χαρά τον βλέπω τον Τσίπρα. Η κατάσταση τον εξαναγκάζει σ’ αυτήν την πορεία. Ο Τσίπρας θεώρησε -και όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ- ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε ένα σύστημα που είναι απίστευτα σκληρό. Δεν του πέρασε και συμβιβάστηκε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα είναι ότι έχουν χαμηλώσει οι απαιτήσεις του κόσμου και δεν αντιδρά».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μέχρι τώρα παρουσία του ως πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πεις ότι ο Κυριάκος έχει γίνει απόλυτα αποδεκτός από τη Νέα Δημοκρατία, από όλο το σύστημα. Περιμένω να αναγεννήσει τη ΝΔ. Δεν ψηφίζω ΝΔ, όμως, είναι ένα κόμμα που σήμερα δεν κυβερνάει, αύριο θα κυβερνήσει. Πρέπει να είναι ένα κόμμα σοβαρό».

Σε ερώτηση πώς «βλέπει» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμένο, ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει: «Δεν θέλω να κάνω σχόλια, ειδικά για τον Καμένο» ανέφερε.

Όσον αφορά το προσφυγικό, μετά την εκκένωση της Ειδομένης, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «έχουν δημιουργηθεί ατελείς καταυλισμοί, είναι σε σκηνές ακόμη οι πρόσφυγες», ενώ για τον χώρο του λιμανιού σημείωσε: «Το λιμάνι ήταν μόα προσωρινή κατάσταση, ωστόσο, κοντεύει να γίνει μόνιμη. Κι εμείς πιέζουμε να φύγουν».