Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει μία όντως σκληρή συμφωνία και να προστατέψει τους αδύναμους πολίτες από τα υφεσιακά μέτρα, ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, υπογραμμίζοντας ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Η κ. Σβίγκου χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός για τη χώρα την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup, αφού- όπως είπε- δίνεται οριστικό τέλος στα διάφορα σενάρια αποσταθεροποίησης, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται ένας σαφής και δεσμευτικός για την αναδιάρθρωση του χρέους χάρτης.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι, από την άλλη πλευρά, είναι και μία σκληρή συμφωνία, με υφεσιακά μέτρα, τα οποία -όπως επεσήμανε- η κυβέρνηση καλείται να τα εξουδετερώσει, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές.

«Προτεραιότητά μας είναι το πώς θα τα αντισταθμίσουμε και πώς θα προστατέψουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας και το δεύτερο πώς θα προστατευθεί συνολικά η ελληνική οικονομία με αντισταθμιστικά και αναπτυξιακά μέτρα από τις υφεσιακές επιπτώσεις», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, ο διεθνής Τύπος αναγνωρίζει τη σημασία της συμφωνίας στο Eurogroup, ενώ στο ερώτημα αν το ΕΚΑΣ και η πώληση κόκκινων δανείων αποτελούν «αγκάθια» για την κυβέρνηση, απάντησε ότι η διαπραγμάτευση για αυτά τα δύο ανοιχτά ζητήματα βρίσκεται σε εξέλιξη και υπενθύμισε ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει πως δεν γίνεται να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια που βρίσκονται υπό την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σε ερώτηση εάν με την εφαρμογή των μέτρων θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής και υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε και από την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου στη Βουλή.