«Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια, προκειμένου να μην χρειαστεί οι συνταξιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα για το ΕΚΑΣ», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη σε σημερινές της δηλώσεις, σημειώνοντας πως η ρύθμιση δεν είναι δίκαιη.

Μιλώντας στον Real FM, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το ΕΚΑΣ, είναι συμφωνημένο από παλιά η πλήρης κατάργησή του. Στη συμφωνία του καλοκαιριού με την προσπάθεια τη διαπραγματευτική καταφέραμε, οι δικοί μας διαπραγματευτές, να έχουμε μία σταδιακή κατάργηση. Αυτό είναι το γεγονός, το οποίο βεβαίως δεν είναι από τα ευχάριστα».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «επειδή θα έπρεπε να ισχύσουν αυτά από 1/1, υπάρχει το ζήτημα των αναδρομικών, τα οποία κλήθηκαν να επιστρέψουν οι άνθρωποι, οι οποίοι το είχαν πάρει. Αυτό, φυσικά, δεν είναι μία δίκαιη ρύθμιση, γι’ αυτό έγινε μία προσπάθεια, εξακολουθεί να γίνεται, προκειμένου να μην επιστραφούν τα χρήματα».

Στο ερώτημα αν το ζήτημα αυτό είναι προϋπόθεση για τη δόση, η ίδια είπε ότι «είναι μία λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να επιλυθεί».

Αναφερόμενη στα κόκκινα δάνεια και την εκκρεμότητα, η οποία υπάρχει με όσα έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη είπε: «Και αυτό είναι ακόμα σε συζήτηση, διότι ζητήθηκε από τους θεσμούς να μην εξαιρεθούν αυτά τα δάνεια και να είναι και αυτά ελεύθερα να πωληθούν. Η δική μας προσπάθεια είναι να μη συμβεί αυτό. Προσπαθούν να βρουν τώρα ένα τρόπο επίλυσης».

«Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα για τα 7,5 δισ., για όλο το πακέτο δηλαδή, όχι μόνο τα 7,5 δισ., για τα 10,5», υπογράμμισε.