«Ευτυχώς που δεν καταρρεύσαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βγήκαμε σε διέξοδο», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική για τη διαδικασία που θα εφαρμοσθεί και για τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα βγήκε από την απόλυτη αβεβαιότητα και απέφυγε τον κίνδυνο κατάρρευσης, «για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 χρόνο», επειδή –όπως είπε- υπήρξε η αξιολόγηση και πρόσθεσε: «Από πού κι ως πού αυτό πρέπει να δημιουργεί αυτή την εικόνα των πανηγυρισμών μού φαίνεται απίστευτο».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «έκανε τα πάντα που ζήτησαν οι δανειστές» και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπήρξαν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά αν θα αποδεχτεί η κοινωνία τα νέα μέτρα.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Λυκούδης παραδέχτηκε ότι είναι ένας χώρος κατακερματισμένος, αλλά –όπως επισήμανε– έχει ιστορική υποχρέωση να ανασυγκροτηθεί και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Έχει υποχρέωση ιστορική να ανασυγκροτηθεί, όχι μόνο για αμυνθεί απέναντι στην πόλωση, αλλά γιατί αυτόν τον χώρο τον έχουν ανάγκη το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία» κατέληξε.