Μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup. «Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η κ. Γεροβασίλη.

«Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα. Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα.

Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος. Για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους. Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει:

«Εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος.

Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές.

Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.

Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η ανάπτυξη όμως δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες.

Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης.

Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά».