«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των εταίρων γιατί θα έπρεπε μετά από τόσες προσπάθειες, μετά από τόσους νόμους οι Ευρωπαίοι να είχαν βεβαιωθεί ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο διαφορετικό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τη συμφωνία στο Eurogroup.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι «έχουν πολλές επιφυλάξεις, ότι ζητάνε συνέχεια διαβεβαιώσεις και καινούργιους νόμους σημαίνει ότι έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί να τους ξεγελάσει, πράγμα που ξέρουν και οι ίδιοι οι Έλληνες γιατί πάρα πολλά πράγματα αποφασίζονται στην Ελλάδα αλλά ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται. Και βεβαίως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι πάντα οι σωστές – είτε αυτό αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, είτε αφορά το ασφαλιστικό είτε την κοινωνική πολιτική. Είναι μια επιμέρους κομματική πολιτική προσαρμοσμένη στα όρια ενός μνημονίου ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική πολιτική που να ξεπερνά το μνημόνιο».

Στην ερώτηση «ποια είναι τελικά η αλήθεια για την Ελλάδα και πώς αποτιμάτε τη χθεσινή συμφωνία», απάντησε ότι «η αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι είμαστε έξι χρόνια στα μνημόνια, σε συνεχείς στερήσεις αλλά με πολύ μικρά αποτελέσματα. Και η ευθύνη γι’ αυτό είναι της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα γιατί δε γίνονται μεγάλες αλλαγές. Γίνονται λογιστικές περικοπές, οριζόντιες περικοπές αλλά ουσιαστικά μέτρα που θα άλλαζαν τα πράγματα στις εξαγωγές, στην οικονομία, στην παραγωγή δε γίνονται. Γι’ αυτό η χώρα σέρνεται από μνημόνιο σε μνημόνιο χωρίς να αλλάζει όμως η ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέληξε λέγοντας ότι «ελπίζω ότι θα υπάρξει μια πρόσκαιρη σταθερότητα μέχρι την αξιολόγηση του Οκτωβρίου αλλά πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα ίδια και θα έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο με μεγάλη αβεβαιότητα και πολλές νέες εκκρεμότητες».