Για προχειρότητα στο προσφυγικό κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την έναρξη της επιχείρησης εκκένωσης της Ειδομένης και τη μεταφορά των προσφύγων σε χώρους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

«Αντί να σχεδιαστεί μια ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την επικράτεια, οι πρόσφυγες ουσιαστικά συνωστίζονται με οργάνωση …πρόχειρων γκέτο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης σε γραπτή δήλωση του.

«Αντί να υπάρξει ουσιαστική συνεννόηση με τους δήμους, όχι μόνο δεν λαμβάνονται υπόψη οι αιτιάσεις των ήδη επιβαρυμένων περιοχών, αλλά δεν εισακούγονται ούτε οι υποδείξεις τους, όσον αφορά τους χώρους εγκατάστασης. Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ενεργεί πρόχειρα και αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται τη Θεσσαλονίκη. Ως πρόχειρη λύση».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι «μετά από 66 ημέρες προκλητικής αδράνειας, η κυβέρνηση αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο», και ότι «η κοινοβουλευτική πίεση που άσκησε η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως αποδίδει», και προσέθεσε: «Ελπίζω η επιχείρηση εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής να μη γίνει με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό».