Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα ξεκινήσει η μεταφορά η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης  μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι «είδα έμφαση στο διαδίκτυο στο αστυνομικό σκέλος.Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αστυνομοκεντρικά το προσφυγικό, δεν πρόκειται να γίνει κάποια σκούπα ή κάτι τέτοιο. Δεν είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα επελάσουν στίφη αστυνομικών με άλογα».

«Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο, εδώ και τρεις εβδομάδες έχουμε ειδοποιήσει ότι όταν θα είναι έτοιμοι οι έξι – επτά στεγασμένοι χώροι και θα ξεκινήσει η μεταφορά του κόσμου. Μέσα σε ένα δεκαήμερο, όπως στον Πειραιά, θα μετακινηθεί ο κόσμος στις νέες εγκαταστάσεις, κάτι που είναι ισχυρό δέλεαρ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση «το τελευταίο διάστημα μεταφέραμε σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας 2.000 άτομα, έχουμε αυτή τη στιγμή 6.000 θέσεις (στους στεγασμένους χώρους στη Βόρεια Ελλάδα) και στην Ειδομένη υπάρχουν πάνω από 8.000 άτομα».

«Το Ελληνικό είναι ειδικός χώρος φιλοξενίας δεν είναι άτυπος καταυλισμός, είναι υπεράριθμος χώρος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τον κόσμο σε άλλες μονάδες φιλοξενίας» διευκρίνισε ο κ. Κυρίτσης.