Τραυματισμένη βγήκε η κυβερνητική πλειοψηφία από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, αφού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου αρνήθηκε να υπερψηφίσει τα άρθρα για το υπερταμείο και τον κόφτη σε περίπτωση αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά των συγκεκριμένων άρθρων είχε ταχθεί και η Αννα Βαγενά που έλειπε από την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, αλλά στην δεύτερη τελικά υπερψήφισε.

Δεν τίθεται θέμα διαγραφής της Βασιλικής Κατριβάνου σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σημείωναν , η ίδια η κ. Κατριβάνου θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραίτησή της θα είναι η ενδεδειγμένη κίνηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό , ίσως άμεσα.

Η κ. Κατριβάνου, που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών ψήφισε ναι επί της αρχής απόψε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το λεγόμενο υπέρ-ταμείο και τον «κόφτη», προκαλώντας δυσφορία και στην κυβέρνηση και στο κόμμα.