Για τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας μίλησε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους της Κρήτης. Ο επικεφαλής το Ποταμιού αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων είπε ότι έχασε πολύτιμο χρόνο για να ικανοποιήσει τα κομματικά της στελέχη και τώρα κάνει κάποιες αποκρατικοποιήσεις που το μεγάλο δυναμικό της κυβέρνησης δεν τις πιστεύει. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού «η πολιτική δεν είναι “δώσε μου μερικά λεφτά να τα μοιράσω σε μερικούς φίλους μου”. Η χώρα θέλει σχέδιο, θέλει τολμηρούς πολιτικούς, ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά, που είναι αποφασισμένοι να χαράξουν μια σταθερή πορεία παρά τους όποιους κλυδωνισμούς. Θέλει μια κυβέρνηση που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών επανέλαβε ότι «Αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια πολύ μεγάλη αναταραχή, θα διακινδυνεύσουμε τα κονδύλια που είναι να πάρουμε για ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ξέρουμε αν θα μας δώσει νέα κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, μια κυβέρνηση αλλαγής. Δεν μπορούμε να έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές. Προσπαθούμε να διορθώσουμε ότι μπορούμε απ΄αυτή τη κακή διακυβέρνηση. Να ηρεμήσει λίγο ο τόπος, να κλείσει η αξιολόγηση και μετά τα ξαναβλέπουμε τα πράγματα».

Σχολιάζοντας τις συνεργασίες και τις διεργασίες στο χώρο του κέντρου πρόσθεσε: «Το Ποτάμι πρέπει να πορευτεί μόνο του. Η κουβέντα για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού με άλλα κόμματα γίνεται επειδή αρέσει πολύ στους δημοσιογράφους. Εμένα δεν με απασχολεί καθόλου αυτή η κουβέντα. Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται καμία τέτοια κουβέντα. Ότι γίνονται συζητήσεις για να δούμε που συγγενεύουμε πολιτικά, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν αναλώνω τον χρόνο μου στο ποια μορφή θα έχει η συνεργασία. Εγώ λέω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μια μεγάλη πρόταση, μια κεντρώα, μεταρρυθμιστική, προοδευτική πρόταση. Αυτό που θεωρούμε το σοβαρό κέντρο, το κέντρο της λογικής. Αλλά αυτό δε θα γίνει με τα παλιά υλικά, δε θα γίνει με την αναπαλαίωση».

Περιγράφοντας τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν σε σχέση με την ανάπτυξη της Κρήτης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «το μεγάλο ζήτημα για την Κρήτη είναι ο μεγάλος άξονας. Ο αναπτυξιακός άξονας που θα προσφέρει,τη δυνατότητα στους εκατομμύρια τουρίστες που θα φτάσουν στο νησί, να πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο με ασφάλεια και παράλληλα οι πολίτες να μη νοιώθουν αποκομμένοι από υπηρεσίες, από νοσοκομεία, από διασκέδαση, απ’ όλα».

Και όπως είπε «οι Κρητικοί πρέπει να θέτουν μεγάλους στόχους και να πετυχαίνουν μεγάλους στόχους. Δεν μας αρκούν τα λίγα». Τόνισε ακόμη ότι το Ποτάμι θα κάνει μια προσπάθεια σε σχέση με τα θέματα υγείας στην Κρήτη. «Το σημαντικό είναι να οριστεί η διοίκηση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου».

Ειδικότερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνεντεύξεις του στο«Ράδιο Κρήτη», στο Studio Ρέθυμνο και στο Ηχώ FM, είπε:

Για τις αποκρατικοποιήσεις:

– Οι αποκρατικοποιήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ωφελούν τους πολλούς και να υπάρξει ανάπτυξη, αρκεί να μην είναι τα λαμόγια που περιφέρονται στους διαδρόμους των υπουργείων που θα κερδίσουν. Εδώ είχαμε μια κρατικίστικη σταλινική αριστερά που έχει μείνει στα παλιά, στη λογική ότι όλα πρέπει να είναι κρατικά και όλα πρέπει να τα αποφασίζει το κόμμα.

– Είναι ένα κρυφτούλι που παίζει η κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο όλα καθυστερούν. Δείτε τι έγινε με τα αεροδρόμια: οι Κρητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι αν γίνει αυτό θα σκίσουν τις ταυτότητές τους. Εγώ τόλμησα τότε να πω ότι εάν μιλάμε για ένα σχέδιο ανάπτυξης του αεροδρομίου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρηματοδότηση εγώ θα συμφωνήσω και μου έλεγαν ότι εγώ προδίδω. Τώρα υπέγραψαν για το αεροδρόμιο αλλά τα λεφτά τα πήραν; Σας πληροφορώ ότι δεν τα πήραμε. Η συμφωνία αν γινόταν το 2015 θα είχαμε πάρει τα λεφτά, τώρα αυτό πάει για το τέλος του 2016. Άρα το πότε και πώς κάνεις τις αποκρατικοποιήσεις είναι πολύ σημαντικό.

Για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή:

Τα κανάλια μετατράπηκαν σε κανάλια της διαπλοκής, όταν έπαψαν να στηρίζουν τυφλά το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πέρασαν μήνες και χρόνια που ο Τσίπρας ήταν το αγαπημένο παιδί των καναλιών της διαπλοκής. Ο λαϊκισμός που επικρατούσε υπέρ του Τσίπρα, για πολλούς μήνες, για πολλά χρόνια, τον έφερε από το 3 στο 33%.

Για το Ποτάμι:

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την αξία να υπάρχει ένα καθαρό Ποτάμι στη ζωή που δεν θα έχει σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα. Από εκεί και πέρα κάνουμε συμμαχίες, κάνουμε συνεργασίες για να λύσουμε συγκεκριμένα προβλήματα. Δεν κάνουμε συνεργασίες ή συμμαχίες για να ενταχθούμε είτε στο ένα είτε στο άλλο κόμμα και δεν είναι και κάτι που με ενδιαφέρει και προσωπικά.

Για τα ΜΜΕ:

Ρυθμίσεις στα μέσα θα έπρεπε να υπάρξουν. Το παιχνίδι πρέπει να είναι καθαρό, πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση στο χρήμα πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση στα δάνεια και στις διαφημίσεις με βάση τα τυπικά στοιχεία και τις δυνατότητες του καθενός. Δεν μπορεί να μην έχεις καμία επένδυση και να παίρνεις τεράστια δάνεια. Δεν μπορεί να εκπορεύεται εξουσία ελέγχου υπό οδηγίες των μέσων από το μέγαρο Μαξίμου ή από τα γραφεία των υπουργών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά τα πράγματα έχουν τελειώσει. Ο έλεγχος των media ο έλεγχος στο Ίντερνετ πρέπει να είναι μόνο διαχειριστικός οικονομικός δεν μπορεί να είναι ενισχύουμε τους δικούς μας. Δηλαδή δεν μπορεί να παραλάβουμε το παρελθόν.