Στη μάχη κατά του Brexit μπαίνει δυναμικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος θα πάρει μέρος στην περιοδεία του Τζον ΜακΝτόνελ από το κόμμα των Εργατικών και της Κάρολιν Λούκας από το κόμμα των Πρασίνων για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν ένα μήνα πριν το πολυαναμενόμενο δημοψήφισμα.

Η περιοδεία, που θα γίνει στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μια Άλλη Ευρώπη είναι Εφικτή», θα ξεκινήσει από το Λονδίνο με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας. Όπως μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο κ. Βαρουφάκης άσκησε σφοδρή κριτική στις πολιτικές της Ε.Ε. σχετικά με το ελληνικό χρέος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, ωστόσο πρόσφατα προειδοποίησε ότι το Brexit θα μπορούσε να βυθίσει την Ευρώπη σε μια ύφεση όπως αυτή της δεκαετίας του ’30.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για τις εκδηλώσεις, ενώ υπάρχουν ελπίδες ότι οι συμμετοχές θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες και ενώ θα πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

asrdgaf