Για την επίσπευση όλων των διαδικασιών από την πλευρά του ΟΑΕΔ ώστε να μην καθυστερήσει η υπαγωγή των εγκλωβισμένων εργαζομένων, όταν καταγγελθούν οι συμβάσεις τους, στο πεδίο προστασίας του Οργανισμού (επιδόματα ανεργίας) δεσμεύτηκε το υπουργείο Εργασίας στη σημερινή συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη με εκπροσώπους των «εγκλωβισμένων» εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής Αθηνών».

Στην συζήτηση τέθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, από την πλευρά της συνδίκου, για την πτωχευτική διαδικασία, της περιφρούρησης περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης επιχείρησης και της αποτροπής νέων περίεργων πρωτοβουλιών που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ικανοποίηση των «αυτονόητων» δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας για την ένταξη αυτών των εργαζομένων σε προγράμματα ανακούφισης και υποστήριξης τους και για την εξέταση σε επόμενη φάση της προτεραιόποίησης της θέσης των εργαζομένων στην πτωχευτική διαδικασία. Τέλος, για την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 11.00 θα συγκληθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων, της συνδίκου της εταιρίας και εκπροσώπων της πτωχευμένης εταιρίας και της εταιρίας Σαραφίδης (Θεσ/κη) για όλα τα παραπάνω θέματα.