Την Έκθεση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αντώνης Στεργιώτης.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας παραδίδω την Έκθεση σε μια δύσκολη χρονιά, σε μια πολύ δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Πιστεύω ότι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έκανε το καθήκον της, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Έκανε το καθήκον της σε πολλούς τομείς και δράσεις που φαινομενικά μπορεί να φαίνονται ότι αλληλοσυγκρούονται. Δηλαδή έσοδα του Δημοσίου απαραίτητα και ιδίως σε μια τέτοια συγκυρία, ταυτόχρονα όμως προστασία της κοινωνίας, γιατί η αγορά παιγνίων δεν είναι σαν οποιαδήποτε άλλη αγορά. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε κλάδος οικονομικής δραστηριότητας. Είναι μια “άγρια” αγορά και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Γι’ αυτό ο ρόλος του επόπτη, ο ρόλος του ρυθμιστή είναι ιδιαίτερα σημαντικός και έχει ιδιαίτερη υπευθυνότητα» είπε ο κ. Στεργιώτης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Βούτσης, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, αφού επισήμανε ότι ο κ. Στεργιώτης θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να γίνει μια πιο ουσιαστική συζήτηση επί των πεπραγμένων της Επιτροπής, τόνισε:

«Οπωσδήποτε είναι μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή αυτή των τυχερών παιγνίων. Ενδεχομένως χρειάζονται και επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις για τη θωράκιση και μια μεγάλη προσπάθεια για να φύγουν από την γκρίζα ζώνη παιχνίδια ή συμφέροντα τα οποία ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια και βρίσκονται στις παρυφές και των φορολογικών ελέγχων και των νόμιμων αποδόσεων προς το Δημόσιο. Είναι και οι εκκρεμότητες που αφορούν συμφωνίες σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Είναι ένα ανοικτό θέμα, εξ όσων γνωρίζω και για την κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία σας θα βοηθήσετε πάρα πολύ, έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη και ταχύτερη δυνατή πρόοδος σε αυτόν τον τομέα».