Δεδομένη χαρακτήρισε την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στην Ουάσιγκτον. «Θεωρούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεδομένη, γιατί είναι μέρος του προγράμματος. Δεν είμαστε εμείς που θέτουμε το θέμα», ανέφερε ο κ. Παππάς.

«Έχουμε συμφωνήσει στη συμμετοχή του ΔΝΤ από το πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και εμείς εφαρμόζουμε τη συμφωνία», ανέφερε ακόμη ο υπουργός.

Το άνοιγμα του κ. Παππά προς το ΔΝΤ προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι. Η δήθεν μάχη της Κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη».

Στις δηλώσεις αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ, σημείωσε: «Βλέπω το βίντεο του Παππά από την Ουάσιγκτον λέει ότι “η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι δεδομένη…”, θυμίζω το σανό που μοιράζανε στην Ελλάδα πριν τρεις εβδομάδες, ότι εμείς στη ΝΔ στηρίζουμε το Ταμείο και αυτοί ήταν οι λεβέντες που το πολεμάγανε».