«Ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε καθόλου τη χώρα, δεν έβαλε την καρέκλα του κάτω από την Ελλάδα και συνέχισε να είναι ανειλικρινής», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Οι επικοινωνιολόγοι και λογογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν -μέσω του πρωθυπουργού- να πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι οι διαπραγματεύσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και πρόκειται για μια τεραστίων διαστάσεων πολιτική νίκη της Κυβέρνησης», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος σε ανακοίνωση με τίτλο «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και ο λαός δακρύζει».

Παράλληλα, αναρωτιέται «τι ακριβώς θεωρούν ως τεράστια νίκη; Τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ψηφίστηκαν από τους 153, η “κάβα” μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που θα εφαρμοστούν σύντομα, ότι θα συζητήσουν για το χρέος μετά το πέρας του 2018 (ενώ έταζαν περικοπή του χρέους αμέσως μετά την αξιολόγηση) και εφόσον έχουν επιτευχθεί οι στόχοι για 3,5% πλεόνασμα ή ότι κάθε Μάιο θα κλείνει η “κάνουλα” και θα μειώνονται αυτομάτως μέσω του σχετικού μηχανισμού οι μισθοί, οι συντάξεις και με ενδεχόμενο εφαρμογής νέων έμμεσων ή άμεσων φόρων; Αυτό θεωρούν ως νίκη;»

«Αυτά», ρωτά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, «είναι τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης μηνών της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας την “Βαρουφάκειο τακτική”; Ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε καθόλου τη χώρα, δεν έβαλε την καρέκλα του κάτω από την Ελλάδα και συνέχισε να είναι ανειλικρινής σε βαθμό που καταντά τουλάχιστον τραγικό για τον λαό μας».