Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δίνει μάχη υπέρ της κοινωνίας».

«Αναρωτιέμαι ποιος έφερε σε αυτή την κατάσταση το ασφαλιστικό, και τώρα μας κουνάει το δάχτυλο. Επειδή ο λαός έχει μνήμη, γνωρίζει ποιος ευθύνεται για το ασφαλιστικό και δεν θα εμπιστευτεί το παρελθόν για να βγει από αυτήν την κατάσταση», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση λέγοντας πως «προχωράει με σοβαρότητα υπευθυνότητα, και πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας, βεβαίως, και με λάθη και καθυστερήσεις, δεν είμαστε τέλειοι, αλλά δίνουμε αγώνα για την κοινωνία και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας ανατέθηκε».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως «τα ληξιπρόθεσμα πάνε πολύ καλύτερα στην εισπραξιμότητα από προηγούμενα χρόνια» και κάλεσες την αντιπολίτευση να αφήσει «την παραφιλολογία».

Αναφερόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι «δεν έχουν καμία πρόταση και πολιτικό τους σύνθημα είναι γρήγορα επιστροφή στο χθες για να επιστρέψουν στην εξουσία».

Για τα φορολογικά μέτρα ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι «είναι προκλητικό να ακούμε κριτική από αυτούς που ψήφισαν τη συμφωνία, για άρθρα που ψήφισαν κι εμείς υλοποιούμε τώρα», όπως πχ αύξηση φορολογία ενοικίων. «Έπρεπε να ψηφίσουμε αλλαγές σε φορολογία εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης», είπε ο υπουργός.