Επίθεση κατά των κομμάτων της κεντροαριστεράς εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επίσημοι φορείς της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα έχουν πάθει ένα ιδιότυπο Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Σαν φερέφωνα της ΝΔ και των ακραίων κύκλων των δανειστών, συνεχίζουν να επιτίθενται στην κυβέρνηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να «μελετήσει κινήσεις» όπως αυτές του Πιτέλα, ο οποίος «αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά με τα καλύτερα λόγια στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης».

«Πάει πολύ για κάποιον που θέλει να ανήκει στον προοδευτικό χώρο να καταντά ουραγός στις δηλώσεις Λεβέντη για οικουμενική και δεκανίκι του Μητσοτάκη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις συμμαχίες και τους εχθρούς της κυβέρνησης: «Στη μεγάλη μάχη θα είμαστε μόνοι. Απέναντι στα νέα των χρεοκοπημένων καναλιών, στα πρωτοσέλιδα της αντιδραστικής προπαγάνδας, στις παρασυνάξεις της διαπλοκής. Μοναδικός μας σύμμαχος η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Μετά την αξιολόγηση, ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία για τις αλλαγές που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Η Ελλάδα χρειάζεται βασικές αλλαγές για να θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα. Για να βρει η οικονομία το δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά είμαστε αποφασισμένοι, πολύ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί από ποτέ. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα ατενίσουμε το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Καλή δύναμη» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.